Konya Boşanma Avukatı

Konya Boşanma Avukatı

Konya’da evlilik birliğinin yasal olarak sona erdirilmesi olan boşanma davasında sizlere hukuki destek vermektedir. Boşanma, Türk Medeni Kanunu ile sayılan boşanma sebeplerinden bir veya birkaçının var olması halinde hakimin tarafların boşanmalarına karar vermesi ile gerçekleşmektedir.

Konya Boşanma Avukatı Seçimi

Boşanma avukatı olmak diğer avukatlık işlerinden farklıdır. Bir avukatın mesleki tecrübesi, müvekkillere yaklaşımı ve hukuki bilgisinin önemi tüm hukuk alanlarında önemli bir etken olsa da, aile avukatında müvekkilin haklarının korunmasının yanı sıra psikolojik yönüyle de süreci yönetmek için bazı özellikler aranmaktadır. En iyi boşanma avukatı nasıl seçilir sorusuna cevap verecek olursak, tüm diğer özellikler ile birlikte boşanma avukatı; profesyonel, anlayışlı, sürekli ulaşılabilir, dürüst, soğukkanlı ve güvenilir olmasının yanı sıra sizi temsil ettiği süreç boyunca sizi anlamalıdır. Konya boşanma avukatı arıyorsanız avukatın bu özelliklere sahip olmasına dikkat etmeniz dava süresince haklarınızın korunması ile süreci sağlıklı yürütmek açısından önemlidir.

Evlilik birliğinin devamı süresince eşler arasında var olan mücadele, tartışmalar, müzakereler ve bazen eşlerden birinin diğerine psikolojik baskıları ile ardından boşanma kararını almaya kadar varan süreç kişileri bir hayli yormaktadır. Boşanma kararının alınması her ne kadar yaşanan bu olumsuzlukları sonlandırmak adına önemli bir adım olsa da alınan boşanma kararı sonrasında gündeme gelecek hukuki ve finansal konular ile ilgili çıkması muhtemel zorlukların göğüslenmesi gerekir. Bu sebeple en iyi Konya boşanma avukatı ile yola çıkılması dava sürecinde hak kaybına uğramamak adına hayati bir öneme sahiptir.

Konya Boşanma Avukatı

Konya Boşanma Avukatı Olarak Neden Bizi Seçmelisiniz?

Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık; Konya boşanma avukatları olarak müvekkillerimizin tüm haklarını etkin bir şekilde savunmayı, boşanma davası süresince sadece hukuki destek vermekle kalmayıp sürecin verdiği psikolojik sorunları anlayarak, müvekkillerimiz ile sürekli iletişim halinde en doğru ve güvenilir avukatlık hizmetini vermeyi ilke edinmekteyiz. Konya Boşanma avukatı olarak aile hukukuna yönelik anlayışımız, müvekkilin duymak istediklerini söylemek değildir. Müvekkillerimize hukuki değerlendirmeleri en doğru biçimde aktaracak dürüstlüğe önem gösteririz.

Müvekkil, mevcut olan davası ile ilgili aklına takılan bir sorusu olduğunda avukatı ile görüşmek ister. Avukat olarak müvekkillerin bu isteklerinin farkında olmakla birlikte bu durumu doğal karşılıyoruz. Müvekkillerimiz tarafından her zaman aranabileceğimiz bilinci ile hareket ediyoruz. Müvekkillerimizin bize ihtiyaç duyduğu anda ulaşabilmesi önemlidir. Müvekkillerimizin bu beklentisini karşılamaya özen göstermekteyiz. Bunun yanı sıra dava süresince yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında soğukkanlı ve her anlamda güvenilebilecek en iyi Konya boşanma avukatı olarak; müvekkillerimizin bu zorlu süreci psikolojik olarak en az hasarla ve hiçbir şekilde hak kaybına uğramadan sonlandırmasını sağlamak başlıca prensiplerimizden biridir.

Boşanma Davası Nasıl Açılmalıdır?

Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olmak üzere iki şekilde açılabilmektedir. Her iki dava türünde de görevli mahkeme Aile Mahkemesi’dir. Anlaşmalı boşanma ile tarafların tek celsede boşanması mümkündür. Fakat çekişmeli boşanma davası daha uzun ve yorucu bir süreç olmaktadır. Bu konuda tecrübe, bilgi ve birikime sahip olan Konya boşanma avukatı olarak bizleri tercih edebilirsiniz.

BOŞANMA NASIL OLUR?

Boşanma, yazımızda kısaca belirteceğimiz hususlar göz önünde bulundurularak hazırlanacak bir dava dilekçesi ve yürütülecek dava süreci ile gerçekleşmektedir.

BOŞANMA DAVASI AÇMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIM?

Boşanma davası açmak isteyen kişi hak kaybına uğramak istememekle birlikte oldukça karmaşık olan süreci uzman bir Konya Boşanma Avukatı yardımıyla yürütmek istiyorsa ilk olarak Konya Barosuna bağlı Boşanma davasına bakan avukatlar içerisinden seçeceği bir boşanma avukatı ile görüşmelidir. Boşanma avukatı ile yapacağı görüşmeler neticesinde avukatı ile birlikte süreci başlatabilir. Avukat yardımı olmaksızın yürütülen davalar da hak kaybı yaşanılması olası olmakla birlikte bu şekilde dava açacaksanız yazımız içeriğinde vermiş olduğumuz bilgiler ışığında Aile Mahkemesi’ne başvurarak dava açabilirsiniz.

BOŞANMA DAVASI NASIL AÇILIR?

Boşanma davası açarak boşanmak isteyen eş, Türk Medeni Kanunu’muzda sayılan boşanma sebeplerinden (genel boşanma sebepleri veya özel boşanma sebepleri) en az birine dayanmak suretiyle hazırlayacağı boşanma dava dilekçesi ile davayı açmalıdır. Bu şekilde hazırlanan dava dilekçesi davayı açabilmek için hazırlanan bütün zorunlu evraklar ile mahkemenin bulunduğu adliyedeki tevzi bürosuna verilmelidir. Tevzi bürosu tarafından ödenmesi istenilen harç ve masraflar ödenerek dava açılabilmektedir. Boşanma davası nasıl açılır sorusuna ilişkin detaylı açıklamalarımızın yer aldığı makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

BOŞANMA İŞLEMLERİ NELERDİR? AVUKATSIZ BOŞANMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Boşanma davası açmak ve boşanma davası sonucunda boşanma kararı alabilmek oldukça stresli bir süreci beraberinde getirmekle birlikte dava süresince gözetilmesi gereken hususlar ile de oldukça karmaşık bir süreçtir. Bu sebeple biz bütün vatandaşlara boşanma davasının mutlaka bir boşanma avukatı vasıtasıyla yürütülmesi gerektiğini önermekteyiz. Fakat kişilerin maddi durumları avukat yardımıyla süreci yürütmeye elverişli değilse tarafların avukat yardımı olmaksızın boşanma davası açması da mümkündür. Yazımız içeriğinde boşanma işlemlerini ve boşanmak için ne yapılması gerektiğini ele almaktayız.

Boşanma Davası İle Talep Edilen Hususlar Nelerdir?

Boşanma davası ile birlikte asıl olarak boşanma talep edilmektedir. Bunun yanı sıra müşterek çocuk var ise çocuğun velayet hakkı, iştirak nafakası talep edilebileceği gibi kendiniz için yoksulluk nafakası da talep edilebilmektedir. Ayrıca yaşanan maddi ve manevi kayıpların telafi edilmesi için karşı taraftan tazminat ödenmesi de talep edilebilmektedir. Eşinizden şiddet görüyorsanız 6284 SAYILI AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN gereğince koruma kararı talep edilerek önleyici tedbirlerin uygulanması da sağlanabilmektedir. Yine boşanma davası ile müşterek konutun tahsisi talep edilerek boşanma davası süresince müşterek konutun tarafınıza tahsis edilmesi sağlanabilmektedir.

Önemle belirtmek gerekir ki bu kısımda saymış olduğumuz bütün talepler mahkeme tarafından ivedilikle incelenmektedir. Bu hususlara yönelik ara karar kurulmasını talep ederek dava süresince de bu haklardan yararlanmanızı sağlamaktayız. Konya Boşanma Avukatı olarak saydığımız hususlardan dava süreci devam ederken de yararlanmanızı sağlamak amacıyla gerekli çalışmayı yaparak müvekkillerimizin dava sürecindeki haklarını da korumaktayız.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nedir?

Anlaşmalı boşanma davası iki tarafın karşılıklı anlaştıkları hususları bir protokol haline getirmek suretiyle imzalamaları ve protokolü herhangi bir yerdeki Aile Mahkemesi’ne dava dilekçesi ile birlikte sunmalarıyla açılan dava türüdür. Anlaşma protokolü anlaşmalı boşanma davasının en önemli unsurudur. Taraflar avukat yardımı almaksızın anlaşma protokolünü hazırlayarak dava açabilirler. Fakat ileride hak kaybına uğramamak adına avukat yardımıyla da bu süreci yürütebilecektir. Anlaşmalı boşanma davası tek celsede sonuçlanmaktadır.

Tarafların Anlaşmalı Boşanma Avukatı yardımıyla süreci yönetmesi sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması açısından çok önemlidir. Anlaşmalı boşanma davası açıldıktan sonra avukatın ilgi ve gayretiyle duruşma günü yakın bir tarihe alınabilmektedir. Tarafların hazırlayarak imzaladıkları protokol, Aile mahkemesi hakimi tarafından duruşma salonunda tarafların onayına sunulduktan sonra boşanma kararı verilmektedir. Böylelikle 1-2 hafta gibi kısa bir sürede tarafların boşanması mümkündür.

Anlaşmalı Boşanma davası protokol örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz : Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği

Anlaşmalı Boşanma Davası için dava dilekçesi örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz : Anlaşmalı Boşanma Dava Dilekçesi Örneği

Çekişmeli Boşanma Davası Nedir?

Çekişmeli boşanma davaları uzun süren bir yargılama şeklinde gerçekleşmektedir. Bu tür davalar, tarafların boşanma ve boşanmanın sonuçlarına yönelik hususlarda anlaşamadığı, boşanmaya esas teşkil eden olaylarda çekişme bulunan kendi içerisinde karmaşık bir dava türüdür.

Çekişmeli boşanma davası açmaya karar veren eş, boşanma sebeplerini dayandırdığı iddiaları ile bu iddialarını ispatlayacak delillerini dava dilekçesinde belirterek hazırlamalıdır. Dava dilekçesi hazırlanırken hak kaybına uğramamak adına Konya Boşanma Avukatı ile dilekçeyi hazırlamak ve en iyi boşanma avukatı ile süreci yürütmek önemlidir.

Boşanma sürecini tarafımızla yürütmek isterseniz bir vekaletname çıkartmanız gerekir. (Vekaletname noter huzurunda verilmektedir. Boşanma vekaleti olduğu belirtilerek tarafınıza ait biyometrik fotoğrafınız yanınızda hazır bulunmalıdır.) Bu süreci bir avukat yardımı almadan gelişi güzel bir şekilde veya hukuki bilginiz olmaksızın yürütmeniz durumunda ileride telafisi olmayan büyük kayıplar yaşayabilirsiniz. Tarafların evlilik birliği içerisinde edindikleri malların paylaşımı konusunda bir uyuşmazlığı var ise buna yönelik ayrı bir dava açılması gerekir. Davalar Konya boşanma avukatı olarak her iki taraf adına da açılabilir. Katılma alacağı, katkı payına ilişkin mal rejiminin tasfiyesine yönelik alacaklar ayrı bir davanın konusu olmaktadır. Mal Rejiminin tasfiyesi (mal paylaşımı davası) açmak istiyorsanız Aile Hukuku Avukatıyla süreci yönetmeniz önemlidir. Detaylı bilgi için Boşanma nedeniyle mal rejiminin tasfiyesi yazımıza göz atabilirsiniz

Çekişmeli Boşanma Dava Dilekçesi örneğine sitemizden ulaşabilirsiniz : Boşanma Dava Dilekçe Örneği

Çekişmeli Boşanma Sebepleri Nedir?

Medeni Kanunu 161-166 arası maddelerinde boşanma sebepleri olarak genel ve özel boşanma sebepleri sayılmıştır.

Genel Boşanma Sebepleri Nedir?

Çekişmeli boşanma davasında genel boşanma sebepleri ileri sürülmüş ise bu sebeplerin evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına yönelik olup olmadığı hususu dava süresince tartışılmaktadır. Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına yönelik iddia ve olaylara ilişkin bir sınırlama bulunmamaktadır. Konya boşanma avukatı olarak bu konuyu titizlikle yürütebiliriz. Evlilik birliği içerisinde yaşanan her olay ileri sürülebilmektedir. En çok ileri sürülen nedenleri örnek verecek olursak;

  • Eşlerden birinin diğerinin aile bireylerine kötü davranması, saygı göstermemesi
  • Güven sarsan davranışlar (örneğin bir eşin telefon ile gizli görüşmeler yapması)
  • Eşlerden birinin cinsel ilişkiden kaçarak eşine ilgili göstermemesi
  • Eşlerden birinin diğerine onu sevmediğini söylemesi
  • Eşini, kendi ailesinin evinde yaşamaya mecbur bırakmak
  • Eşlerden birinin çocuklar ile ihtiyaçlarına kayıtsız kalması, ilgilenmemesi
  • Savruk bir hayat yaşayarak sürekli borç içerisinde yaşamak, icra takipleri yapılması
  • Evlilik içerisindeki sırların başka ortamlarda anlatılması
  • Ev işlerini yapmamak, evin ihtiyaçları ile ilgilenmemek

Özel Boşanma Sebepleri Nedir?

Özel boşanma sebepleri Medeni Kanun ile sınırlı sayıda belirtilmiştir. Kanunda belirtilen sebepler olmaksızın özel boşanma sebebine dayalı olarak dava açılması mümkün değildir. Özel sebeplere dayalı boşanma davası açan eş, bu sebebi somut delil veya tanıklarla ispatlamakla yükümlüdür. Konya boşanma avukatı olarak bizimle bu özel durumu sağlıklı bir şekilde çözebilirsiniz. Özel boşanma sebepleri olarak Medeni Kanun’da sayılan nedenler;

Şeklinde olup sınırlı sayıdadır.

Çekişmeli Boşanma Davasında Önemli Hususlar Nelerdir?

Çekişmeli boşanma davası esas olarak boşanma sebeplerinin yanı sıra boşanmada hangi tarafın daha kusurlu olduğu, nafaka, velayet, ev eşyaları ile maddi ve manevi tazminat ve sair konularda tarafların anlaşamamasıyla bu konularda çekişmenin yaşandığı dava türüdür. Bu tür davalarda en önemli nokta hangi tarafın kusurlu olduğu hususudur. Yargılama sonunda verilen karar tarafların kusur oranına dayanmaktadır.

Çekişmeli boşanma davasında bazı yetki kuralları bulunmaktadır. Davaya bakmakla görevli olan Aile Mahkemesi olmakla hangi aile mahkemesinde davanın açılacağı aşağıda belirtilmiştir;

  • Davalı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde
  • Davacı tarafın yerleşim yeri aile mahkemesinde

Boşanmak isteyen eşlerin son 6 aydan beri ikamet ettikleri yerdeki aile mahkemesi

KONYA BOŞANMA AVUKATINA NASIL ULAŞIRIM? KONYA’NIN EN İYİ BOŞANMA AVUKATI OLARAK TAVSİYE NELERDİR?

Konya Barosu’na bağlı tüm avukatların iletişim bilgileri Konya Baro Başkanlığının sitesinde bulunan Konya Barosu Levhasında bulunmaktadır. Konya boşanma avukatları iletişim bilgileri böylelikle Konya Baro Levhası linkine tıklayarak bulunabilmektedir.  Ancak baro levhasına bakılarak hangi hukuk bürosunun ne gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini anlamak mümkün değildir.  Halk arasında boşanma davasına avukat seçilirken en iyi avukat olarak nitelendirilecek avukat arayışı bulunmaktadır. Birçok avukat web sitesinde kendilerini en iyi olarak tanımlayabilmektedir. Aslında Konya’nın en iyi boşanma avukatı olarak nitelendirilecek kişi yazımızda da detaylıca belirttiğimiz üzere hukuki bilginin yanı sıra aile hukukuna yönelik anlayışıyla süreci profesyonel ve soğukkanlı bir şekilde yürüten, müvekkillerine sürekli ulaşılabilir olan ve onların çekincelerini anlayan kişidir.

BOŞANMA AVUKATI KONYA BAROSUNA BAĞLI İSE FAALİYETLERİ NEREDEDİR?

Konya barosu boşanma avukatları listesi içerisinde bulunan Konya Barosuna bağlı bir avukat Türkiye’nin her yerinde avukatlık hizmeti verebilmektedir. Dolayısıyla Konya Boşanma Avukatı da Konya ilindeki bütün mahkemelerde boşanma avukatı olarak görev yapabilmektedir. Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık bürosu olarak Konya ilinde hangi ilçede ikamet ettiğine bakmaksızın bütün ilçelerdeki kişilere avukatlık hizmeti vermekteyiz. Boşanma Avukatı, Konya Barosuna kayıtlı avukat olarak mesleğini yapmaktadır. Özellikle de Konya’da ve Konya’nın ilçeleri başta olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Eskişehir illeri gibi Türkiye’nin tüm illerinde boşanma davalarına bakabilmektedir. Tüm bu nedenlerle boşanma avukatı arıyorsanız Konya barosuna kayıtlı Boşanma Avukatı ile bu süreci yürütebilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile avukat müvekkil ilişkileri de çok kolay bir şekilde yürütülebilmektedir. Bazı durumlarda müvekkiller ofisimize dahi gelmeden telefonda gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle tarafımıza vekalet verip hukuki süreci başlatmamızı talep edebilmektedir. Dolayısıyla siz de Boşanma Avukatı Konya ilinde arıyorsanız ve ofise gelerek yüz yüze görüşme imkanınız bulunmuyorsa tüm bu işlemleri ve gerekli görüşmeleri telefon aracılığıyla da başlatarak, süreci bu şekilde yürütebilirsiniz. Tarafımızla iletişime geçerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.

BOŞANMA AVUKATI ÜCRETLERİ NE KADAR?

“Boşanma avukatı ücreti ne kadar?” sorusu bu sürece başlayacak olan herkesin merakla cevabını aradığı sorulardan bir tanesidir. Boşanma davası avukatlık ücreti Türkiye Barolar Birliği ve yerel baroların düzenlemesi ile belirlenmekte olup bir avukatın alabileceği en az ücret bu düzenlemelerde belirlenen tutar kadar olmalıdır. Öyle ki bu ücret tarifesinin altında hizmeti yürütmek yasaktır. Konya Barosu’nun hazırladığı avukatlık ücret tarifesine göre  anlaşmalı boşanma davaları ile çekişmeli boşanma davalarına alınması tavsiye edilen ücretler belirlenmiştir. Bu ücretler her yıl değişmekle birlikte güncel ücret tarifesine Konya Barosu üzerinden veya sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Boşanma davasında maddi ve manevi tazminat talepleri olması, dava sonunda bu tür kazanımların edinilmesi halinde de bu kazanımların en az %15’i oranında avukatlık ücreti ödenmesi gerekmektedir. Bu ücretlerin altında olmaksızın davanın türüne ve verilecek emeğe, tarafların maddi durumuna ve kazanılacak haklara göre avukat ile müvekkil arasında özel bir bedel belirlenebilmektedir. Size en uygun boşanma avukatı ücreti belirlenebilmesi için tarafımızla iletişime geçerek kısa bir bilgilendirme sonrasında ücreti öğrenebilirsiniz.

İDDET SÜRESİ NEDİR?

Kanunlarımıza göre bir kişinin evlenebilmesi için bekar olması yani önceki evliliğinin sona ermesi gerekmektedir. Yasalarımız bu düzenlemeleri yaparken önceki evliliğin üzerinden kadın yönünden belli bir sürenin geçmiş olmasını şart koşmuştur. Bu düzenlemedeki amaç önceki evlilikten kadının olası bir hamileliğinin bulunmasının önüne geçilmesi varsa doğacak çocuğun önceki evlilikten doğmuş olmasının kabul edilmesinin gerekli olduğunun düşünülmesidir. Kadının yeniden evlenebilmesi için evliliğin sona erme tarihinden başlamak suretiyle üç yüz gün geçmesi gerektiği kanunlarımız ile düzenlenmiş olup üç yüz gün beklemek istemeyen kadın hamile olmadığına ilişkin alacağı bir raporla iddet süresini kaldırarak tekrar evlenebilmektedir. İşte bu kanun maddemiz ile belirtilen üç yüz güne iddet süresi denmektedir.

İDDET SÜRESİ NASIL KALDIRILIR?

İlk yol hamile olmadığının ispat edilmesi ve yeni evlilik yapacak olan kadının Aile Mahkemesi’ne başvurarak iddet süresinin kaldırılmasını talep etmesiyle mümkündür. Mahkeme önceki evlilikten kadının hamile olmadığının doktor raporu ile sabit olduğuna hükmederse iddet süresini kaldırarak kadının evlenmesinin yolunu açmaktadır. İkinci yol ise kadının önceki eşiyle tekrar evlenmek istemesi ile mümkün olup bu yolun tercih edilmesinde de yine Aile Mahkemesi’ne iddet süresinin kaldırılması için başvurulmalıdır. Fakat burada kadının hamile olmadığını ispatlaması bir şart olarak önümüze çıkmamaktadır. Çünkü kanunun düzenlenme amacı da zaten kadının önceki evlilikten hamile olmadığının ispatlanmasına dayalı olarak koyulan bir iddet süresi olduğundan kadın önceki eşiyle evlendiğinde hamilelik kavramıyla ilgili bir sorun bulunmamaktadır.

Boşanma Davası Süresince Tarafların Yükümlülükleri Nelerdir?

Taraflardan biri boşanma davası açtığı andan itibaren boşanma davası süreci başlamaktadır. Boşanma süreci her iki taraf için de zorlu bir süreç olmaktadır. Fakat iyi bir Konya Boşanma Avukatı yardımıyla bu zorluklar daha az hasarla atlatılabilmektedir. Davanın açılması ile birlikte dilekçeler aşaması başlar. Dilekçeler aşamasında her iki taraf da evliliğe dair beyanlarını sunar. Bunun yanında karşı tarafın kusuru var ise kusurlarını, boşanmaya sebebiyet veren olayları ileri sürer. Dilekçeler aşamasının tamamlanmasından sonra mahkeme duruşma günü belirler ve taraflara duruşma gününü tebliğ eder. Böylelikle mahkeme tarafından delil toplama aşaması başlar.

Dava süresince taraflar resmi olarak evli olmaktadır. Boşanmaya yönelik karar verilip kesinleşinceye kadar da resmiyette evli gözükeceklerini unutmamalıdır. Öyle ki boşanma davasının açılmış olması tarafların davanın açılması ile boşanmış olduğu anlamına gelmez. Dava sonunda verilen boşanma kararı kesinleşinceye kadar taraflar hukuki olarak evli sayılmaktadır. Sonuç olarak davanın açılması ile başlayan boşanma süreci tarafların evli olduğu gerçeğini değiştirmemektedir.

Boşanma Davası Süresince Tarafların Sadakat Yükümlülüğü Var Mıdır?

Boşanma davasının açılması tarafların yükümlülüklerini tamamen ortadan kaldırmamaktadır. Taraflar hukuken halen evli oldukları için birbirlerine olan sadakat yükümlülüğü de devam etmektedir. Yargıtay, sadakat yükümlülüğünün boşanma kararı kesinleşinceye kadar devam ettiğine hükmetmektedir. Örneğin boşanma davası devam ederken eşlerden birinin başka biriyle ilişki yaşaması halinde bu durum sadakat yükümlülüğünü ihlal etmek anlamına gelecektir. Fakat sadakat yükümlülüğüne aykırı olan bu eylem devam eden boşanma davasını doğrudan etkilemeyecektir. Zira boşanma davası, davanın açıldığı tarihten önce yaşanan olayları konu alarak görülmektedir. Boşanma davası açıldıktan sonra yaşanan sadakat yükümlülüğüne aykırı eylemin davaya etki etmesi için yeni açılacak boşanma davasıyla bu hususun davaya dahil edilmesi gerekir. Bu noktada Konya Boşanma Avukatı vasıtasıyla süreci yürütmek hak kaybına uğramamak adına çok önemlidir.

 

Boşanma Davası İle Karşı Taraftan Tazminat Alınabilir Mi?

Konya Boşanma avukatı olarak tazminat talepli boşanma davası açarak lehinize tazminat ödenmesi için çabalamaktayız. Dava sonunda hükmedilen tazminat miktarı tarafların ekonomik ve sosyal durumuna hakkaniyet ölçüsünde tespit edilmektedir. Tazminat alabilmek için kişinin boşanmaya sebep olan olaylarda kusursuz veyahut daha az kusurlu olması şarttır. Bu nedenle en iyi Konya boşanma avukatı seçmeniz yüklü bir tazminat almak adına önem kazanmaktadır.

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere anlaşmalı boşanma davası ile 1-2 hafta içerisinde boşanmak mümkündür. Çekişmeli boşanma davasında ise bu süre tarafların iddia ettiği hususlara, tanık sayısına, delillere ve sair etkenlere göre değişmekle birlikte ortalama 1 yıl sürmektedir. Konya Boşanma Avukatı olarak bu sürecin en hızlı biçimde sonlandırılmasını sağlamak için sizlere yardımcı oluyoruz.

BOŞANMA DAVASI AÇMAK VEYA TARAFINIZA YÖNELİK AÇILAN BİR BOŞANMA DAVASINI KONYA BOŞANMA AVUKATI YARDIMIYLA YÜRÜTMEK İSTİYORSANIZ AV. AKIN ÖZBEY HUKUK & DANIŞMANLIK OFİSİMİZLE İLETİŞİME GEÇEREK HAK KAYBINA UĞRAMADAN, SÜRECİ UZMAN BİR BOŞANMA AVUKATI YARDIMIYLA YÜRÜTEBİLİRSİNİZ.

WhatsApp Telefonla Ara
WhatsApp