Konya Deport Avukatı

DEPORT NEDİR? KONYA DEPORT AVUKATI KİMDİR?

Deport kelimesinin anlamı sınır dışı edilmek anlamına gelmektedir. Konya Deport Avukatı ise hakkında sınır dışı edilme kararı verilen kişinin davalarına bakan avukata denmektedir.

 

DEPORT KARARI NEDİR?

Sınır dışı etme (deport kararı) ile ilgili hükümler 6458 sayılı Yabancılar ve İnternasyonal Koruma Kanunu ile düzenlenmiştir. Türkiye’de yaşayan yabancılar deport kararı aldıktan sonra kendi ülkesine, transit gideceği ülkeye ya da üçüncü bir ülkeye sınır dışı edilmektedir.

Deport kararı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatıyla ya da Valilik tarafından re’sen alınmaktadır. Deport kararı verilen yabancıya ülkeyi terk etmesi için 15-30 gün süre verilmektedir. Ayrıca süre verilen kişiye Çıkış İzin Belgesi de verilir.

Konya Deport Avukatı
Konya Deport Avukatı

 

DEPORT EDİLME SEBEPLERİ NELERDİR?

Ülkemizde bulunmaları sakıncalı olarak belirtilen yabancılar hakkında deport kararı verilmektedir. Deport kararı verilebilmesi için belirlenen nedenler kanunlarımız ile düzenlenmektedir. Hangi Yabancılar Hakkında Sınır Dışı Etme Kararı Alınmaktadır sorusunu cevaplayacak olursak;

  • Türkiye’de bulunmuş olduğu süre zarfında meşru olmayan yollardan maddi çıkar sağlayanlar
  • Terör örgütü yöneticisi, üyesi, destekleyicisi veya çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi, üyesi yada destekleyicisi olanlar
  • 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 59 uncu maddesi kapsamında sınır dışı edilmesi gerektiği şeklinde değerlendirilenler
  • Türkiye’ye giriş, vize ve ikamet izinleri için meydana getirilen işlemlerde gerçek dışı belge kullananlar
  • Kamu düzeni veya kamu güvenliği ya da kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar
  • Vize yada vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar yada vizesi iptal edilenler
  • İkamet izinleri iptal edilenler
  • İkamet izni bulunup da süresinin sona ermesinden itibaren kabul edilebilir öne sürülen nedeni olmadan ikamet izni süresini on günden fazla ihlal edenler
  • Türkiye’ye yasal giriş yada Türkiye’den yasal çıkış hükümlerini ihlal edenler ya da bu hükümleri ihlale girişim edenler
  • Hakkında Türkiye’ye giriş yasağı olmasına rağmen Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilenler
  • İkamet izni uzatma başvuruları reddedilmesine rağmen 10 gün içerisinde Türkiye’den çıkış yapmayanlar

 

 

DEPORT KARARINI KALDIRMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Hakkında deport kararı verilen yabancının kararın hüküm ve sonuçlarını kaldırabilmesi için idare mahkemesinde deport kararının iptaline yönelik dava açması gerekir.

 

İPTAL DAVASI İLE DEPORT KALDIRMA

Yabancı hakkında verilen deport kararının ilgili kişiye tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde idare mahkemesinde iptal davası açması gerekir. İdare mahkemesinde dava açılması halinde yabancı sınır dışı edilemez. İdare Mahkemesi’nde dava açıldığı deport kararını veren kuruma bildirilmelidir.

Deport kararına karşı açılacak olan iptal davası, deport kararını veren valiliğe karşı İdare Mahkemesi’nde açılır. Bu davada yetkili ve görevli mahkemede kararı veren valiliğin bulunduğu yer idare mahkemesidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus deport kararının tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde davanın açılmasıdır.

Mahkeme tarafından deport kararının iptaline yönelik açılacak olan davada verilecek karar kesindir. Dolayısıyla verilecek olan karara karşı istinaf veya temyiz yoluna başvuru yapılamaz. Fakat davanın reddedilmesi durumunda yabancı, Anayasa Mahkemesine tedbir talepli bireysel başvuru yapabilir.

 

SINIR DIŞI İŞLEMLERİ İÇİN DAVA AÇMA SÜRESİ OLAN 7 GÜN BEKLENİR Mİ?

Birçok yabancı dava açma süresi içerisinde sınır dışı edilemeyeceğini düşünse de bu yanlış bir bilgidir. Sınır dışı işlemlerini yapacak olan idare 7 günlük dava açma süresini beklemez. Bu sebeple ilgili kişi dava açma süresi içerisinde vakit kaybetmeksizin dava açarak sınır dışı edilme işlemlerini durdurmalıdır. Kısaca hakkında deport kararı verilip, karar tebliğ edilen kişi henüz tebliğden 1 gün sonra bile sınır dışı edilme işlemleri ile karşı karşıya kalabilir. Dolayısıyla karar tebliği ile beklenilmeksizin dava açmak gerekmektedir.

 

DEPORT KARARI İLE TAHDİR KODU KONULABİLİR Mİ?

Deport kararı verilen kişiye Türkiye’ye giriş yasağı getirilmesi amacıyla tahdit kodu da konulmaktadır. Deport kararının iptaline yönelik olarak açılacak olan davada tahdit kodunun kaldırılması da talep edilmelidir.

 

DEPORT KALDIRMA ÜCRETİ NE KADAR?

İlgili tarafından deport kararına karşı açılacak olan iptal davasında mahkeme giderleri, tercüme ücretleri ile avukatlık ücreti gündeme gelmektedir. Karara karşı iptal davası için mahkeme giderleri yaklaşık 2.000 TL civarındadır. Avukatlık ücreti de kişinin durumuna göre değişmekle birlikte günümüzde 20.000 TL ile 60.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Durumunuzun belirlenmesi, size uygun fiyat teklifi için ofisimizle irtibata geçebilirsiniz.

 

DEPORT YİYEN BİRİ GERİ DÖNEBİLİR Mİ?

Hakkında sınır dışı edilme kararı bulunan bir kişinin deport kararı veren ülkeye dönebilmesinin tek yolu kararın kaldırılmasıdır. Aksi takdirde ülkeye geri dönemeyecektir.

 

KONYA DEPORT AVUKATI KİMDİR?

Ağırlıklı olarak deport işlemlerine karşı hukuki süreçler ile ilgilenen Konya’da ikamet edenlere Konya Deport Avukatı denir. Her avukat deport işlemlerine karşı hukuki süreci takip etme yetkisine haiz olmakla birlikte bu alanda yoğunlaşarak, bilgi ve deneyim kazanan, deport kararlarına karşı hukuki süreçleri yürüten kısaca bu alanda uzmanlaşan kişiler Konya Deport Avukatı olarak nitelendirilir.

 

KONYA DEPORT AVUKATI (SINIR DIŞI AVUKATI) NE İŞ YAPAR?

Yazımızda anlattığımız üzere deport kararı verilen kişinin İdare Mahkemesi’nde iptal davası açması gerekmektedir. Deport kararına karşı iptal davasını Konya Deport Avukatı açararak süreci yürütür. Böylelikle hakkında deport yani sınır dışı etme kararı verilen kişilerin, ülkeyi derhal terk etmesi önlenmektedir. Dolayısıyla kişinin apar topar ülkeyi terk etmesini önleyerek mağduriyet yaşamasını ve hak kayıplarını önlenmektedir. Hakkınızda alınan deport kararına yani sınır dışı etme kararına karşı İdare Mahkemesinde iptal davası açmak ve deport kararının uygulanmasını durdurmak için Konya Deport Avukatı olarak bu alanda deneyimli olan Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık ofisimizle 05379325050 numaralı hattı arayarak iletişime geçebilirsiniz.

Melisa Doğan
Melisa Doğan
02/02/2024
Süreç boyunca sürekli ulaşabildim, boşanma avukatı olarak hukuki destekleriniz için teşekkürler.
neslihan yüksel
neslihan yüksel
01/02/2024
Çok memnun kaldım her konuda çok yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum
Muhammed Aydin
Muhammed Aydin
08/01/2024
Tapu iptali davası için başvurduk . Akın bey çok ilgili ve bilgili . Bütün süreçte bizleri bilgilendirdi .
Hasan Hüseyin Ayan
Hasan Hüseyin Ayan
01/01/2024
Kira davasi icin ciktigimiz bu yolda gayet ilgili.titiz.samimi ve guvenilir.. Insallah beraber guzel sonuc alacagiz
Ayhan Patınlı
Ayhan Patınlı
01/01/2024
Akın bey gerçekten çok güzel bir avukat kira davası konusuna bakıyor
Ayşe Erdoğan
Ayşe Erdoğan
13/11/2023
İdari bir sorunumla alakalı olarak Akın Bey'e başvurmuştum.Öncelikle neler yapabileceğimizi,sürecin nasıl işleyeceğini detaylı bir şekilde anlattı.İdare Mahkemesine davamızı açtık.Tüm süreç boyunca her konuda bilgilendirildim,dosyam çok iyi takip edildi.Gönül rahatlığıyla idare davalarınızı emanet edebilirsiniz.Avukat Bey'e ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim.
Kezban Akkaş
Kezban Akkaş
13/10/2023
Akın Bey gerçekten çok iyi ve ilgili bir avukat. Sizin sorununuzu sabırla dinleyerek çözüm yollarını arayan, beyefendi, ses tonuyla bile size güven veren, anlayışlı, işinin ehli biri. Ona çok ama çok teşekkür ederim. Eğer iyi bir avukat arıyorsanız muhakkkak onunla iletişime geçin. Ayrıca böyle iyi, müvekkiline her konuda destek veren ve adaletli bir insan olması ise gerçekten takdire şayan. Yolu daima açık olsun...
Abdullah Tokmak
Abdullah Tokmak
11/10/2023
Tapu iptali davamda bana bir avukattan daha fazlasini yapan gerek ilgisi ve herşeye hoşgörüsüyle yaklaşan sayılı kalmış avukatlardan birisiniz teşekkür ederim herşey için
Yusuf Yiğin
Yusuf Yiğin
20/09/2023
Ceza davaları konusunda derin bilgilere sahip çok kaliteli bir avukat. Kendisine teşekkür ederiz