Konya Oturma İzni Avukatı

KONYA OTURMA İZNİ AVUKATI

Konya ilinde faaliyet gösteren Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık bürosu Konya Oturma İzni Avukatı olarak ülkemizde yaşamak ve çalışmak isteyen yabancıların ikametgah ve çalışma izinlerine ilişkin her türlü işlemi gerçekleştirmektedir. KONYA OTURMA İZNİ AVUKATI olarak deneyimlerimiz ve bilgilerimiz çerçevesinde müvekkillerimize en etkili sonucu sağlamak amacıyla hukuki destek vermekteyiz.

Konya Oturma İzni Avukatı
Konya Oturma İzni Avukatı

 

TÜRKİYE’DE OTURMA İZNİ ALMAK ZORUNLU MU?

Türk vatandaşı olmayan kişilerin Türkiye’de kalabilmesi için vize süresi veya vize muafiyet süresi içerisinde oturma izni için başvuru yapması gerekir. Türkiye’de kanuni kalış süresi hesaplanırken ülkeye giriş tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 günü aşmamış olması zorunludur. Dolayısıyla son 180 gün içinde 90 günden fazla bir süredir Türkiye’de kalan yabancıların kalmaya devam edebilmesi için oturma iznine başvurmaları zorunludur.

 

OTURMA İZNİNE BAŞVURU İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİR?

Oturma iznine başvurulurken gerekli olan bazı belgeler bulunmaktadır. Bunlar;

 

  • İkamet İzni başvuru Formu (Elektronik ortamda doldurularak yabancı veya temsilcisi tarafından imzalanmalıdır)
  • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
  • 4 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • Ülkede kalacağı süre boyunca yeterli ve düzenli maddi imkana sahip olduğuna dair beyan (Başvuru formu ile beyan edilmelidir. İdare tarafından destekleyici belge istenebilir)
  • Sağlık Sigortası (Sigorta süresi, talep edilen oturma izni süresini kapsamalı)
  • Tercih edilen oturma izni çeşidine ve kalma sebebine göre kurum tarafından talep edilen belgeler

 

Sayılan belgeler başvurulacak olan oturma izni türüne göre değişiklik göstermektedir. Oturma izni veya halk arasındaki adıyla ikamet tezkeresi türleri kişinin Türkiye’de bulunma nedenine göre belirlenir. Ülkeden ülkeye değişiklik gösterilse de genel olarak ilk seferde 6 ay veya 1 yıl süresince oturma izni verilmektedir. Ülkemizde Göç İdaresi tarafından belirlenen 6 çeşit oturma izni türü vardır. Bunlar; Kısa Dönem İkamet İzni, Aile İkamet İzni, Öğrenci İkamet İzni, Uzun Dönem İkamet İzni, İnsani İkamet İzni ve İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni

 

OTURMA İZNİ UZATMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Oturma izni olan yabancıların oturma izni uzatma başvuruları, oturma izni süresinin dolmasına 60 gün kalmasından itibaren ve oturma izni süresi dolmadan önce yapılmalıdır. Başvuru için e-ikamet sisteminden oturma izni uzatma başvurusunda bulunmak ve istenen belgeleri tamamlayarak İkamet edilen ilin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne 5 gün içerisinde gönderilmesi şarttır.

 

İKAMET İZNİ BAŞVURUSUNU AVUKAT YAPABİLİR Mİ?

Ayrıca ikamet izni başvuruları yabancı tarafından bizzat yapılabileceği gibi yabancının yasal temsilcisi ya da avukatı aracılığıyla da yapılabilecektir.

 

Türkiyede süresiz oturma izni nasıl alınır?

Türkiye’de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir

 

KONYA OTURMA İZNİ AVUKATI

Oturma izni ile ilgili sorunlarınız bulunuyorsa Konya İkamet İzni Avukatı olarak Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık ofisimizle iletişime geçerek ikamet izni ile ilgili hukuki destek alabilir, süreci uzman ve deneyimli bir avukat yardımıyla yürütebilirsiniz.

WhatsApp Telefonla Ara
WhatsApp