Konya Velayet Avukatı

KONYA VELAYET AVUKATI HİZMETLERİ ( VELAYET DAVASI )

Evliliğin sona ermesinin en önemli sonucu genellikle velayete ilişkin hükümleridir. Nitekim taraflar çocuklarından ayrılmak istemediğinden çocuklarının velayetlerini almak istemektedir. Dava açıldıktan sonra boşanma davası süreci başlar ve dava sonunda hakim çocuğun üstün yararını korumaya yönelik olarak birçok farklı kriteri değerlendirerek çocuğun velayetini hangi tarafa vereceğini belirlemektedir.

 

Konya Velayet Avukatı
Konya Velayet Avukatı

 

VELAYET DAVALARINA HANGİ AVUKAT BAKAR?

Velayet konusu boşanmanın doğal bir sonucu olup çocuğun velayeti size verilmemişse çocuğun velayetini almak için açılacak olan bir velayet davası söz konusu olmaktadır. Velayet davasına alanında uzman, aile hukuku anlamında deneyime sahip ve bu alanda yoğunlaşan Konya Velayet Avukatı bakmaktadır. Bu tür velayet davası ile çocuğun yaşına, gelişimine, sosyal ve ekonomik durumuna ve sair birçok etkene bakarak uygun bir strateji oluşturulmalıdır. Alanında uzman bir Konya Velayet Avukatı yardımıyla sürecin yürütülmesi çocuğun velayetinin alınması açısından önemli bir husustur.

 

VELAYET AVUKAT ÜCRETİ VE DAVA GİDERLERİ NE KADAR?

Velayet davasında mahkeme giderleri ortalama 2000-3000 TL arasında olup davaya bakacak olan Konya Velayet Avukatı için ödenecek miktarda özel hususlara, kişisel etkenlere ve tarafların ekonomik durumuna göre değişmekle birlikte ortalama 20.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. 

 

VELAYET DAVASI GÖREVLİ VE YETKİLİ MAHKEME HANGİSİDİR?

Velayet davalarında yetkili ve görevli mahkeme, çocuğun nüfusa kayıtlı ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile Mahkemeleridir.

 

HAKİM ÇOCUĞUN VELAYETİNE KARAR VERİRKEN EN ÇOK NEYE DİKKAT EDER?

Tarafların ileri sürdükleri hususları inceleyen hakim, velayetin verileceği tarafı belirlerken çocuğun üstün yararını her zaman göz önünde bulundurur. Üstün yarar konusunda değerlendirme yapılırken tarafların sosyal ve kişisel durumlarına, çocuğu hangi şartlarda büyüteceklerine, tarafların maddi gücüne, çocuk için psikolojik gelişimde hangi tarafın daha uygun olduğuna, tarafların çalıştıkları işe ve çocuğa ayıracakları zamana gibi birçok etkeni göz önünde bulundurur. Sonuç olarak çocuğun yararına olanlar ile zararına olan konuları geniş olarak değerlendirmek suretiyle takdir yetkisinin ağır bastığı tarafa çocuğun velayeti verilmektedir.

 

GELİRİ OLMAYAN BİR ANNEYE VELAYET VERİLİR Mİ?

Tarafların maddi durumu velayet davasında bir etken olmakla birlikte tek etken değildir. Yani bir tarafın maddi durumu çok kötü olduğundan velayetin ona verilmemesi gibi bir sonuç çıkarılamaz. Durumu kötü olan hatta hiçbir geliri olmayan anneye velayetin verilmesi mümkündür. Kaldı ki çocuğun sağlıklı bir ortamda büyüyebilmesinin yegane şartı da maddi imkanlar değildir. Ayrıca anne, çocuğun psikolojik gelişimi açısından önemli bir faktör olup 3 yaşından küçük çocukların velayetleri istisnai durumlar mevcut değilse diğer etkenlere bakılmaksızın anneye verilmektedir. Yargıtay kararları ışığında bakacak olursak 6-7 yaşından itibaren çocuğun üstün yararı söz konusu olduğunda velayetin babaya verilmesi uygun görülmekle birlikte ilk 3 yaşına kadar anneye verilmektedir.

 

VELAYET DAVASINDA KAÇ YAŞINDA ÇOCUĞA SORULUR?

Bu tür davalarda konu çocuğun hangi taraf ile birlikte yaşayacağı olduğundan belli yaşta olan çocuklara kalmak istediği tarafın hangi taraf olduğu sorulmaktadır. Kanunlarımız ile yaş kesin olarak belirtilmemiş olmakla Yargıtay uygulamaları ışığında 8 yaş ve üzeri çocuklar idrak çağında sayıldığından bu yaşı aşkın çocuklara hangi tarafla kalmak istediği sorulmaktadır.

 

KONYA VELAYET AVUKATI OLARAK BİZE ULAŞIN

Çocuğunuzun velayetini almak için dava açmak ve süreci bu alanda yeterli deneyim ve uzmanlığa sahip olan Konya Velayet Avukatı ile yürütmek istiyorsanız Av. Akın Özbey Hukuk & Danışmanlık ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

WhatsApp Telefonla Ara
WhatsApp